Ruitreparatie

Ruitreparatie

Is uw autoruit beschadigd door bijvoorbeeld steenslag of als gevolg van een inbraak, dan zal eerst beoordeeld worden of reparatie mogelijk en verantwoord is. Hiervoor gelden vaste criteria zoals de grootte en de plek van de beschadiging. Heeft uw auto ruitschade? Kom dan snel langs in een van onze vestigingen.

Volvo non-stop ruitreparatie

Een steentje, een poging tot inbraak...er zijn tal van redenen waardoor een autoruit kan worden beschadigd. Kom dan snel langs bij Vos Autobedrijven. Wij beoordelen allereerst of reparatie mogelijk en verantwoord is. Reparatie gaat zeer snel en in veel gevallen dekt uw verzekering de 'schade' zonder no-claim verlies.

U kunt voor noodgevallen dag en nacht, zeven dagen per week een beroep op ons doen, als u recht heeft op hulpverlening via Volvo Assistance.

Bel 0800 – VOLVOCARS of gewoon 0800 - 865862277. Is er geen spoedgeval dan kunt u een afspraak maken met één van onze werkplaatsen. Bent u minimaal WA-Extra verzekerd, dan dekt uw verzekering doorgaans alle kosten voor de reparaties van een ster in uw voorruit.

Is ruitreparatie mogelijk?

Allereerst zal beoordeelt moeten worden of reparatie mogelijk en verantwoord is. Reparatie is mogelijk als de beschadiging zich in het:

 • Groene gebied bevindt en kleiner is dan 25 mm.
 • Gele gebied bevindt en kleiner is dan 15 mm.

Een reparatie in het rode gebied is minder verantwoord als deze:

 • Binnen het gezichtsveld van de bestuurder is.
 • Zich te dicht bij de rand van de ruit bevindt.
 • Teveel is gevuld met vuil en vocht.

In alle andere gevallen is reparatie de meest voordelige en duurzame oplossing.

De voortdurende ontwikkeling van design en techniek zorgt ervoor dat autoruiten een integraal deel uitmaken van de totale auto. Zeker de voorruit, maar ook de achter- en zijruiten blijven op dit punt niet achter. Bij Volvo denken we hierbij natuurlijk als geen ander aan de factor veiligheid. Daarom is het zaak uw ruiten door Vos te laten repareren of vervangen. De voordelen zijn glashelder: niet alleen wordt de reparatie of vervanging vakkundig uitgevoerd, maar krijgt u bij vervanging in principe liefst 48 maanden schriftelijke garantie. En doordat de werkzaamheden door ervaren Vos Volvo reparateurs worden verricht, gebeurt het snel, efficiënt én dus relatief voordelig.

Misverstand: GLAS = GLAS
We horen nog al te vaak: glas is glas dus waar en door wie ik de ruitreparatie of -vervanging laat doen maakt niet uit. Die stelling is niet helemaal correct. Zo heeft elke originele Volvoruit specifieke technische eigenschappen.

Enkele voorbeelden:

 • Voor- en zijruiten die zijn voorzien van een waterafstotende coating. Een Volvo veiligheidsvoorziening: ze worden minder snel vuil en het zicht blijft ook bij regen optimaal.
 • Er kan een zon- en warmtewerende werking in zijn opgenomen.
 • Er kunnen aanpassingen in zijn verwerkt ten behoeve van de regensensor.
 • Een verlijmde voorruit maakt een geïntegreerd deel uit van de gewenste dus berekende stijfheid van de carrosserie.
 • Gelaagde zijruiten verminderen de kans dat bij een ongeval inzittenden uit de auto worden geslingerd.
 • Gelaagde ruiten zijn moeilijk in te slaan: sterke inbraakpreventie!
 • Voor de uiteenlopende Volvo modellen kunnen de ruiten een verschillende dikte hebben: gericht op reductie van windgeruis en omgevingslawaai.
 • In bepaalde ruiten is bedrading geïntegreerd voor verwarming of ontvangst van audiosignalen.

Kortom, Volvoglas=Volvoglas! Kom voor alle veiligheid altijd naar Vos. Snelle of directe reparatie of vervanging van autoruiten vind vanzelfsprekend plaats volgens strikte Volvonormen, dus met volledig behoud van de garantie.

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.