APK

APK

Wij verzorgen uw complete APK voor €49,- all-in

Inclusief roet-/viergasmeting en de afmelding RWD.

Waarom APK?
De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring ten behoeve van de verkeersveiligheid en ter bescherming van ons milieu. Om u erop te wijzen dat uw auto bijna ‘toe’ is aan de APK, ontvangt u per post een brief van de RWD (Dienst Wegverkeer, voorheen Rijksdienst voor het Wegverkeer). Maar natuurlijk herinneren ook wij u aan uw APK!

 

Bij ons kost uw APK €49,- All-in
Bij Volvo houden we van transparantie, vandaar dat uw APK bij ons €49,- kost all-in, zónder verrassingen achteraf. Dus ook inclusief de roet-/viergasmeting en de RWD-afmelding. Maar er is meer dan alleen die lage prijs, waarom u uw APK beter door ons kunt laten doen!

Hoe vaak een APK?

Uw APK snel, compleet en effectief
Hoewel de APK wettelijk is voorgeschreven, is het toch goed dat wij de APK van uw Volvo verzorgen. Onze technici zijn gericht opgeleide Volvo-specialisten. Gewend om te werken met de juiste diagnoseapparatuur, zodat de APK zo min mogelijk van uw kostbare tijd vergt. En u vlot en met een goed gevoel uw weg vervolgt*.

* Het is mogelijk dat uw auto wordt geselecteerd voor een steekproef van de RDW. U bent verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.

Uitvinders van baanbrekende veiligheid
Veiligheid is zonder twijfel één van de redenen - en misschien wel de belangrijkste - waarom u Volvo rijdt. Wist u bijvoorbeeld dat Volvo al in 1944 de veiligheids-kooiconstructie uitvond? Een tot op de dag van vandaag toonaangevende innovatie. Net als de driepuntsgordel in 1959 en in 1966 het gescheiden remsysteem, om slechts enkele Volvo-veiligheidsuitvindingen te noemen. Immers, zoals de oprichters van Volvo in 1927 al zeiden: “Voor alles wat we bij Volvo maken, is veiligheid de leidraad en dat moet ook zo blijven.” Kies daarom altijd voor Volvo-veilig, ook bij uw APK!

Eerder APK keuren

Het is mogelijk om uw Volvo eerder te laten keuren, bijvoorbeeld omdat het voor u beter uitkomt de APK met een onderhoudsbeurt te combineren. Wordt uw auto tot maximaal twee maanden vóór de APK-vervaldatum gekeurd, dan wordt de oorspronkelijke vervaldatum met één of twee jaar verlengd (afhankelijk van de keuringsplicht). Vindt de keuring langer dan twee maanden voor de vervaldatum plaats, dan wordt de APK verlengd vanaf de uitvoeringsdatum met één of twee jaar. Hier checkt u de exacte APK-vervaldatum van uw Volvo.

APK-keursschema

Datum eerste toelating Brandstofsoort Wanneer keuren?
Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol en/of elektromotor* Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Na 1 januari 2005 Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektromotor*) Eerste APK na 3 jaar (voor de vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)

Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar

Alle soorten Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten Eens per 2 jaar (voor vervaldatum APK)

* Plug-in hybride (Twin Engine)

Bekijk het complete keuringsschema op de website van de RDW.

Gratis herkeuring na reparatie
Mocht uw auto tijdens de APK onverhoopt worden afgekeurd en de ‘bijbehorende’ reparatie wordt door ons uitgevoerd, dan bieden wij u de herkeuring gratis aan.

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.