Airco-check

Airco-check

Klimaatregeling is een haast onmisbare luxe

Door vocht uit de binnenkomende lucht te halen en de lucht vervolgens op te warmen of af te koelen, kan een goed werkende airconditioning het klimaat in uw auto beheersen. Om te voorkomen dat de airco na verloop van tijd niet meer optimaal werkt, is het verstandig om jaarlijks een airco-check uit te laten voeren. Zeker wanneer u zelf merkt dat uw airco niet meer werkt zoals u zou wensen, raden we u aan om direct een airco-check te laten doen. Eventuele problemen worden opgespoord en opgelost, en het hele aircosysteem krijgt een grondige opfrisbeurt.

Airco in de zomer én in de winter

Een airco doet meer dan lucht koelen

In de winter is het veel efficiënter dan de gewone ventilatie om uw voorruit te ontwasemen met de droge warme lucht van de airco. In de zomer zorgt de gekoelde droge lucht juist voor een aangename temperatuur terwijl u rijdt. Dit bevordert zowel uw concentratie- als reactievermogen en maakt een autorit daardoor niet alleen prettiger, maar ook stukken veiliger. Zeker als u een lange rit voor de boeg heeft, bijvoorbeeld richting uw vakantiebestemming. Bovendien filtert de airco ook stof en micro-organismen uit de lucht.

Voorkom schade aan uw airco

Laat tijdig een airco-check uitvoeren

Per jaar verliest het aircosysteem tot soms wel 10% koudemiddel. Zolang het op tijd aangevuld wordt, is dat helemaal niet erg. Het aanvullen is in dat geval wel essentieel. Naast koeling zorgt het namelijk ook voor de werking van essentiële onderdelen door de smering op pijl te houden. U voorkomt schade aan zowel uw interieursysteem als het milieu door tijdig een airco-check te laten uitvoeren.

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.