Volvo C40 Recharge | Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Volvo C40 Recharge

Op deze pagina vindt u alle veelgestelde vragen over de Volvo C40 Recharge. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Dan beantwoorden wij hem graag via een andere weg.

Volvo C40 Recharge

Wanneer kan ik de Volvo C40 Recharge bestellen?

Dat kan direct! U kunt uw Volvo C40 Recharge bestellen via deze link. Wilt u liever eerst een proefrit? Maak dan hier een afspraak bij een van onze vestigingen.

Welke Google Services zijn ingebouwd in de Volvo C40 Recharge?

De Volvo C40 Recharge heeft volledig geïntegreerde Google Maps, Google Assistant en Google Play.

Hoe ver kan ik rijden voordat ik de accu van de Volvo C40 Recharge moet opladen?

Een volledig opgeladen accu is goed voor een actieradius van zo'n 449 km* bij verschillende snelheden. De werkelijke actieradius hangt echter ook af van uw rijstijl en omgevingsfactoren, zoals de buitentemperatuur, het weer, de wind, het landschap en de staat van de weg. Ook hoeveel elektriciteit u gebruikt voor functies in de auto zoals verwarming en airconditioning speelt een rol.

*De cijfers (20,8kWu/100km) zijn gebaseerd op WLTP-gegevens uit specifieke testomstandigheden. Het werkelijke rijbereik onder reële omstandigheden kan variëren, afhankelijk van het rijgedrag en andere externe factoren.

Kan ik de Volvo C40 online bestellen?

Ja, dat kan via deze link.

Welke aankoopopties zijn er?

Eigenaar worden van een volledig elektrische C40 Recharge? Dat is heel eenvoudig dankzij onze flexibele opties voor aankoop en lease. U kunt de auto volledig betalen bij levering of profiteren van onze financieringsmogelijkheden. Een flexibel auto-abonnement van Care by Volvo behoort ook tot mogelijkheden. Aan u de keuze!

Is de Volvo C40 Recharge alleen beschikbaar als volledig elektrische auto?

Ja de Volvo C40 Recharge is onze eerste volledig elektrische crossover.

Bevat de Volvo C40 Recharge echt echt helemaal geen leder?

Dat klopt, het interieur van de Volvo C40 Recharge is volledig ledervrij.

Hoe kan de Volvo C40 Recharge me helpen om het dichtstbijzijnde laadstation te vinden?

Dankzij Google Maps kunt u openbare oplaadpunten vinden via de kaart op het centrale display of via een smartphone-app. Bovendien kunt u uw favoriete laadstations kiezen, een routeomschrijving vragen, het accuniveau van uw auto aflezen en belangrijke waarschuwingen ontvangen.

Kan ik de Volvo C40 Recharge voor lange afstanden gebruiken?

De C40 Recharge is prima geschikt om grotere afstanden af te leggen. Dankzij de hoge accucapaciteit met een potentieel bereik tot 449 km heeft de auto een ruime actieradius. Moet u tijdens de reis opladen? Gebruik dan een laadstation met wisselstroom of een snellader met gelijkstroom. Bij een snellaadstation van 150 kW gelijkstroom is het mogelijk om de accu in ongeveer 40 minuten van 0 tot 80 procent op te laden (oftewel met een bereik van zo'n 80-100 km per 10 minuten), genoeg tijd om even te rusten of wat te eten.

*De cijfers (20,8kWu/100km) zijn gebaseerd op WLTP-gegevens uit specifieke testomstandigheden. Het werkelijke rijbereik onder reële omstandigheden kan variëren, afhankelijk van het rijgedrag en andere externe factoren.

Hoe laad ik de C40 Recharge het snelst op tijdens langere ritten?

De kortste laadtijd vindt u onderweg bij een DC-snellaadstation. Om uw auto zo snel mogelijk op te laden, raden wij aan om de accu tot 80 procent te laden. Zo blijft de laadtijd beperkt. De laatste 20 procent duurt namelijk het langst. Als u de accu van 0 tot 80 procent oplaadt bij een snellaadstation met gelijkstroom en een laadvermogen van 150 kW, dan neemt dit ongeveer 40 minuten in beslag. Overigens adviseren wij de accu tot maximaal 90 procent op te laden, om de levensduur van de accu te verlengen. Maar als opladen tot 100 procent nodig is om uw bestemming of het volgende laadstation te bereiken, kunt u dat natuurlijk ook doen, via de instellingen op het centrale display van de auto.

Welke laadtijden kan ik verwachten als ik mijn Volvo C40 Recharge thuis oplaad?

De laadduur is afhankelijk van de laadapparatuur die u gebruikt en van de elektrische installatie in uw woning. Om thuis snel en comfortabel op te laden, raden we aan om een 3-fase 11 kW wallbox te installeren. Met deze installatie kunt u in ongeveer 7,5 uur opladen van 0 tot 80 procent, oftewel met ongeveer 40 km bereik per uur. Wanneer u uw auto ergens anders oplaadt, vult u waarschijnlijk het accuniveau alleen maar aan, bijvoorbeeld van 40 tot 80 procent (11 kW wisselstroom is goed voor een bereik van ongeveer 40 km per uur). Tijdens langere ritten kunt u de auto het best opladen aan snelladers met gelijkstroom. Aan een laadpaal van 150 kW gelijkstroom laadt u de accu van 0 tot ongeveer 80 procent op in zo'n 40 minuten (oftewel met een bereik van zo'n 80-100 km per 10 minuten). Dat is genoeg tijd om even te rusten en iets te eten. De standaard laadkabel is vooral bedoeld als een reservekabel voor huishoudelijk gebruik. Een batterij van 0 tot 100 procent opladen duurt met deze kabel ongeveer 40 tot 72 uur, afhankelijk van de markt, op een niveau van ongeveer 7-14 km per uur.

Let op: de laadtijden variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, de temperatuur van de accu, de laadapparatuur, en de staat van de accu en van het voertuig.

Wat heb ik thuis nodig om mijn Volvo C40 Recharge gemakkelijk en veilig op te laden?

Om thuis snel en comfortabel op te laden, raden we aan om een 3-fase 11 kW wallbox te installeren.

Opmerking: de beschikbaarheid van de laadapparatuur kan variëren per markt.

Hoeveel kost het om de accu van de Volvo C40 Recharge op te laden?

Elektriciteitskosten variëren per regio, maar zijn bijna altijd lager dan die van benzine of diesel. Lagere brandstofkosten zijn dan ook een belangrijke reden om over te stappen op een elektrische auto. Om mogelijk uw kosten nog verder te beperken, kunt u uw volledig elektrische C40 Recharge zo instellen dat de accu wordt opgeladen tijdens daluren, bijvoorbeeld 's nachts.

Welke garantie geeft Volvo Cars op de accu van de Volvo C40 Recharge?

De Volvo Cars Garantie voor de accu is 8 jaar óf 160.000 km (wat zich het eerst voordoet), op voorwaarde dat de auto en de accu onderhouden en gebruikt worden volgens de aanbevelingen van Volvo Cars.

Kan de accu van de Volvo C40 Recharge worden vervangen?

Het is mogelijk om de accu of een accumodule te vervangen, net zoals elk ander technisch onderdeel.

Heeft de accu invloed op de veiligheid bij een aanrijding?

Door de accu weegt de auto 500 kg meer. Dat extra gewicht moet worden verwerkt bij een aanrijding, zowel voor de inzittenden van de auto zelf als voor andere voertuigen. Bovendien moet de accu afzonderlijk worden beschermd om schadelijk lekken na een botsing te voorkomen. Door gebruik te maken van een reeks innovatieve veiligheidsoplossingen, is het de veiligheidsingenieurs van Volvo Cars gelukt al deze uitdagingen te overwinnen.

Hoe zit het met het onderhoud van de Volvo C40 Recharge?

De elektromotoren zijn volledig verzegeld en onderhoudsvrij. In vergelijking met een voertuig met een verbrandingsmotor heeft de C40 Recharge veel minder onderhoud nodig. Dat kan zorgen voor lagere gebruikskosten.

Hoe werkt verlichting met pixeltechnologie en waarvoor is deze bedoeld?

Deze nieuwe koplamptechnologie maakt het mogelijk om altijd met groot licht te rijden. Als de camera van de auto andere voertuigen detecteert, reageert de verlichting. De 84 pixel LED's van elke koplampunit kunnen maximaal vijf voertuigen tegelijkertijd verduisteren. Dit helpt te voorkomen dat u andere bestuurders verblindt terwijl u toch de weg optimaal verlicht. Bij het ontgrendelen van de auto gaan de koplampen ter verwelkoming even aan en uit, net als de achterlichten.

Hoe groot is de kofferruimte van de C40 Recharge?

Dankzij de slim ontworpen accu hebben alle inzittenden evenveel ruimte als in een gewone auto. Daarnaast biedt de auto slimme opbergmogelijkheden voor veelzijdig gebruiksgemak. De kofferruimte is 413 liter groot, inclusief het compartiment onder de laadvloer. De accu zit ook onder de laadvloer; daardoor is de kofferbak kleiner maar dat wordt grotendeels gecompenseerd door de opbergruimte onder de motorkap. Hierin kunt u bijvoorbeeld laadkabels en andere spullen kwijt.

Wat is het trekgewicht van de Volvo C40 Recharge?

Wij vinden dat volledig elektrisch rijden moet samengaan met alledaags gebruiksgemak. Daarom heeft de Volvo C40 Recharge een maximaal trekgewicht tot 1,500 kg.

Is de totale ecologische voetafdruk van de Volvo C40 Recharge kleiner dan die van een gelijkwaardig voertuig met verbrandingsmotor?

Berekend over de gemiddelde totale levensduur heeft een volledig elektrisch voertuig inderdaad een kleinere ecologische voetafdruk dan een traditioneel voertuig met interne verbrandingsmotor. Het omslagpunt ligt na een minimaal aantal gereden kilometers, en een grote rol daarbij speelt de elektriciteit waarop het voertuig rijdt en de manier waarop die is opgewekt. Als u een volledig elektrische auto oplaadt met duurzame elektriciteit, bereikt u het omslagpunt veel sneller dan wanneer u elektriciteit gebruikt die is opgewekt uit fossiele brandstoffen. Waar mogelijk moedigen we onze gebruikers aan om hun elektrische auto te laten rijden op duurzaam opgewerkte elektriciteit.

Hoe weet ik dat de accu op een ecologische en sociaal verantwoorde manier is geproduceerd?

Volvo Cars zet zich in voor volledige traceerbaarheid om zo klanten die rijden in elektrische Volvo's ervan te kunnen verzekeren dat de grondstof voor de accu's op verantwoorde wijze is verkregen. Wij waren de eerste autofabrikant die blockchaintechnologie heeft ingezet binnen onze toeleveringsketen van kobalt. Blockchain, in combinatie met inspectie bij mijnen, GPS-tracking, scannen van in- en uitgaand transport, geverifieerde logistieke leveranciers, gezichtsherkenning, ID-controles en tijdsregistratie dragen allemaal bij aan de traceerbaarheid van de grondstof – van de mijn tot de autofabriek.

We streven ernaar mineralen en metalen via verantwoorde kanalen in te kopen. En we ondersteunen de OESO-richtlijn voor verantwoorde toeleveringsketens van mineralen uit conflict- en hoog-risicogebieden. Daarom eisen we dat onze acculeveranciers ons engagement ook ondersteunen. Duurzaamheid is van doorslaggevend belang in onze beoordeling en keuze van leveranciers. We waken over de prestaties van onze huidige leveranciers en volgen hen via externe audits. Ook leggen we onze acculeveranciers eisen op om de uitstoot van koolstof tijdens hun productieprocessen tot een minimum te beperken, onder meer door hernieuwbare energie te gebruiken. Al onze leveranciers moeten zich akkoord verklaren met de gedragscode voor zakelijke partners van Volvo Cars. Daarin staat respect voor mensenrechten (waaronder arbeidsrechten) centraal."

Overige veelgestelde vragen

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.