Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u alle veelgestelde vragen over Vos Autobedrijven, Volvo en de nieuwste Volvo modellen. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Dan beantwoorden wij hem graag via een andere weg.

Algemeen

Waar worden Volvo motoren gemaakt?

De vestigingen van het Volvo hoofdkantoor en de fabrieken zitten verspreid over verschillende plekken over heel de wereld. De motoren van Volvo worden geproduceert in Skövde (Zweden) en in Zhangjiakou (China). 

Waarom moet ik een Volvo rijden?

Volvo staat op de eerste plek voor de veiligste auto's ter wereld. Volvo bouwt de veiligste auto's op de weg en neemt deze reputatie erg serieus. Volvo was onder andere ook al verantwoordelijk voor de uitvinding een aantal van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen in uw auto, denk hierbij bijvoorbeeld aan de driepuntsgordel in 1959. Verder zijn Volvo's natuurlijk erg ruim, stralen luxe uit en staat de reputatie nog altijd dat ze bijna niet stuk kunnen. 

Wanneer moet mijn Volvo een onderhoudsbeurt krijgen?

Door Volvo is het onderhoudsinterval van uw Volvo bepaald. De inhoud van het onderhoud staat beschreven in het inspectieprogramma VIDA van Volvo. Daarnaast geeft uw Volvo automatisch een melding wanneer reguliere service nodig is. 

Wat is Volvo on call?

Volvo On Call is een dienst ontworpen door Volvo om de veiligheid van uw Volvo te verhogen. Volvo On Call is een dienst op abonnementsbasis met een app, zodat u constant in contact kunt staan met uw Volvo. De dienst helpt om levens te redden en biedt zekerheid, omdat het systeem wegenhulp, noodhulp, diefstalmelding en opsporing van gestolen auto's mogelijk maakt. Bovendien geeft het u de mogelijkheid om uw auto voor te verwarmen of koelen middels de verwarming en airco, of het batterijpercentage te bekijken als u een hybride of elektrische Volvo rijdt.

Welke Volvo heeft een distributieketting?

Er bestaan Volvo modellen met een distributieketting, echter worden deze niet meer nieuw gemaakt of geleverd.

Wordt Volvo volledig elektrisch?

Eind 2020 introduceerde Volvo op de gehele wereldmarkt zijn eerste volledige elektrische auto, de XC40 Recharge. Volvo streeft ernaar dat in 2025 50% van de wereldwijde verkoop uit volledig elektrische auto's zal bestaan en de rest uit hybrides. In 2030 moet elke nieuwe auto die uit de showroom komt volledig elektrisch zijn. 

Is Volvo de veiligste auto?

Volvo staat bekend als een van de veiligste auto's ter wereld, wij nemen deze status dan ook erg serieus. Volvo is verantwoordelijk voor meerdere uitvindingen rondom veiligheid in de auto, denk hierbij aan de driepuntsgordel, de gordelverklikker en het zijdelingse botsbescherming systeem. 

Is Volvo geschikt als caravantrekker?

Volvo auto's zijn zeer geschikt als caravantrekker. De vuistregel wat betreft caravans is dat de caravan nooit zwaarder mag zijn dan uw Volvo. Daarnaast wordt aangegeven dat onervaren caravanrijders beter onder de 75% van het autogewicht kunnen zitten. 

Waar kan ik onderdelen en accessoires voor mijn Volvo bestellen?

Volvo onderdelen en accessoires zijn te bestellen bij Vos Autobedrijven. Neem hiervoor contact op met de betreffende vestiging. Meestal is het onderdeel de volgende dag binnen, mits het niet vanuit Zweden hoeft te komen. 

Wat zijn de openingstijden van de werkplaats en het magazijn?

De werkplaatsen en magazijnen van Vos Autobedrijven zijn van maandag t/m vrijdag open van 08:00 tot 17:00. De showrooms zijn iedere werkdag geopend van 08:00 tot 18:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00. 

Ik ben mijn autosleutel verloren. Kan ik hiervoor terecht bij jullie?

Het is erg vervelend dat u uw autosleutel bent verloren. U kunt bij ons natuurlijk terecht om een nieuwe autosleutel te bestellen. Hiervoor dient u uw kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee te nemen. 

Er is een update voor mijn navigatiesysteem beschikbaar, wat nu?

Mocht er een update beschikbaar zijn voor uw navigatiesysteem, kunt u de instructies van uw auto lezen over hoe u deze update uit te voeren. Komt u er niet uit, dan kunt u altijd met ons contact zoeken of eventueel langs komen. 

Welke accessoires zijn verplicht in het buitenland?

Binnen de EU geldt dat de veiligheidseisen van het land waar de auto geregistreerd staat bindend zijn. Echter kennen veel lokale politieagenten deze regel niet en worden daardoor onnodig veel boetes uitgedeeld. Wij raden u dus aan om ook de lokale regels in de gaten te houden en je hieraan te houden. Denk hierbij aan een veiligheidshesje en een gevarendriehoek, maar in veel landen ook een verbanddoos, reservelampjes en een brandblusser. 

Auto kopen

Worden er afleverkosten gerekend bij het kopen van een auto?

Afleverkosten zijn verschillend per auto. De afleverkosten staan vermeld op de prijslijst en u kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen*.  *aflevering kosten enkel bij nieuwe auto's.

Kan ik online een offerteaanvraag doen?

U kunt voor iedere auto, zowel nieuw als gebruikt een volledig vrijblijvende offerte aanvraag doen. 

Kan ik in iedere auto een proefrit maken?

Het is mogelijk om een proefrit te maken, maak hiervoor een afspraak met de vestiging. 

Wanneer krijg ik mijn nieuwe auto afgeleverd?

De verwachte levertijd is volledig afhankelijk van het model en type van de auto. Daar houden wij met u contact over zodra de aankoop is gedaan. 

Wat voor eigendomsbewijs ontvang ik bij de aflevering?

Sinds 2014 is het papieren kentekenbewijs komen te vervallen, nu gebruiken we een kentekencard ten grootte van ene betaalpasje. Daarnaast krijgt u ook de twee tenaamstellingscodes.

Occasion kopen

Kan ik online een occasion kopen?

U kunt voor de auto die u op het oog heeft een online offerte aanvraag doen. Wij nemen dan zsm contact met u op. 

Kan ik een proefrit maken?

Het is mogelijk om een proefrit te maken, maak hiervoor een afspraak met de vestiging. 

Wat zijn de afleverkosten van een occasion?

Wij rekenen geen afleverkosten op occasions, Dat maakt Vos autobedrijven uniek ten opzichte van de concurrent. 

Hoeveel garantie krijg ik wanneer ik een occasion koop?

Bij aankoop van een occasion heeft u recht op minimaal 6 maanden BOVAG garantie. Bij aankoop van een Volvo Selekt occasion krijgt u minimaal 12 maanden garantie.

Aflevering

Wat voor eigendomsbewijs ontvang ik bij de aflevering?

Sinds 2014 is het papieren kentekenbewijs komen te vervallen, nu gebruiken we een kentekencard ter grootte van een betaalpasje. Daarnaast krijgt u twee tenaamstellingscodes waarvan u de eerste krijgt bij de aflevering ter aantoning van de tenaamstelling van het betreffende voertuig.

Waar kan ik mijn auto ophalen? Kan ik mijn Volvo ook laten bezorgen?

De mogelijkheid bestaat om de auto bij u thuis te laten leveren, ook kunt u ervoor kiezen om de auto bij ons in de showroom op te halen. Wij denken graag met u mee.

Wat moet ik meenemen wanneer ik mijn auto inruil?

Uw kentekenbewijs, de sleutels, toebehoren van de auto en beide tenaamstellingscodes. In sommige gevallen kan ook het papieren kentekenbewijs gevraagd worden.

Inruilen

Hoeveel krijg ik voor mijn huidige auto terug?

Dat verschilt per auto. Wij taxeren uw auto en zullen een eerlijke prijs bieden.

Onderhoud en reparatie

Hoe maak ik een werkplaatsafspraak?

U kunt online een werkplaatsafspraak maken, ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Ik heb pech, wat moet ik nu doen?

Kunt of mag u niet meer verder rijden? Neem contact op met Volvo assistance! 

Hoe lang van te voren moet ik aanwezig zijn bij een werkplaatsafspraak?

Als u een afspraak heeft in de werkplaats, waarderen wij het erg als u 10 minuten tevoren al aanwezig kunt zijn. 

Krijg ik vervangend vervoer wanneer mijn auto bij jullie staat voor onderhoud/reparatie?

Aan een vervangende auto zijn altijd kosten verbonden. Wanneer u een leaseauto rijdt is het afhankelijk van uw leasecontract of de kosten voor het inzetten van een vervangende auto worden vergoedt of aan u doorbelast worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Moet ik voor onderhoud of reparaties een afspraak maken of kan ik ook gewoon langskomen?

Voor onderhoud en reparaties moet u altijd een afspraak maken. 

Wat is een brandstofreiniger?

Het is mogelijk om brandstofreiniger toe te laten voegen tijdens de onderhoudsbeurt, dit zorgt ervoor dat het gehele brandstof systeem wordt gereinigd. 

Er brandt een lampje op het dashboard, wat moet ik doen?

De betekenis van het lampje kunt u altijd opzoeken in het instructieboekje van uw auto. Over het algemeen dient u met een rood lampje direct te stoppen, een geel lampje u zich zo snel mogelijk naar een dealer te begeven en bij groen is er niets aan de hand. U kunt altijd contact met ons opnemen voor oplossingen, hulp of uitleg. 

Mijn voor- of achterlicht is kapot, kan ik er zo mee langskomen of dien ik hiervoor een afspraak te maken?

U kunt langskomen voor het vervangen van een groeilampje, hier hoeft u meestal geen afspraak voor te maken. Voor het vervangen van een LED lampje kunt u contact opnemen om een afspraak te maken. 

Ik heb mijn auto in het slot gegooid en mijn sleutels liggen er nog in. Wat kan ik nu het beste doen?

Neem hierover contact op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing

Ik heb geen leenauto afgesproken, maar ik wil alsnog een leenauto, kan dat?

Neem hierover contact op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing

Hoe vaak moet mijn auto APK gekeurd worden?

Hoe vaak uw auto gekeurd dient te worden is afhankelijk van de leeftijd van uw auto en welke brandstof u rijdt. 

Mijn auto wordt APK gekeurd. Welke papieren dien ik hiervoor mee te nemen?

Bij de APK keuring hoeft u geen papieren mee te nemen. 

Wat kost een APK keuring?

Indien u een auto leaset, is dit kosteloos. Wilt u een APK laten uitvoeren aan uw gekochte auto, dan kan dat al vanaf €49,- all-in.

Waarom moet ik mijn auto laten onderhouden?

Om de auto zo veilig mogelijk en zo lang mogelijk te laten rijden wordt een regelmatige onderhoudsbeurt aangeraden. Voor het behoud van uw garantie is het ook van belang regelmatig een beurt te laten doen. Ook biedt biedt jaarlijks onderhoud aan uw Volvo het voordeel van een jaar lang gratis Volvo Assistance of een jaar lang verlenging daarvan.

Wat kost een onderhoudsbeurt?

Dat hangt af van de staat van de auto. Neem hierover contact op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing

Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

Tijdens een onderhoudsbeurt controleert de monteur verschillende aspecten van uw auto, welke dit zijn verschilt per merk en model. Afhankelijk van de leeftijd van uw auto en het aantal gereden kilometers worden er nog andere aspecten vervangen, denk hierbij aan: luchtfilter, bougies, olie of oliefilter. 

Ik rijd heel weinig kilometers, waarom moet ik dan toch een onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

Juist als u weinig rijdt adviseren wij u om elk jaar een onderhoudsbeurt laten doen, hiervoor zijn verschillende redenen. De olie verliest bijvoorbeeld haar smeercapaciteit als het veroudert doordat er vocht bij komt. Door lange afstanden te rijden verdampt dit vocht, maar door weinig te rijden of korte afstanden is de kans klein dat dit vocht verdampt. 

Waarom moet ik betalen voor een onderhoudsbeurt terwijl ik garantie op de auto heb?

Onder de garantie vanuit de fabriek vallen alleen reparaties of vervanging van een defect onderdeel als gevolg van een product- en/of fabricagefout. 

Wat is een APK?

Bij een Algemene Periodieke Keuring, APK, wordt uw auto beoordeeld door een keurmeester op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Hierbij let de keurmeester op de volgende punten: verlichting, remmen, banden, stuurinrichting, carrosserie, wielophanging en de schokdempers. Verder worden er nog wat metingen gedaan, hierbij wordt de kilometerstand, uitstoot van uw auto, voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof gecontroleerd. 

Banden

Wat is een bandenlabel?

Een bandenlabel is gebaseerd op 3 critereia: brandstofverbruik, veiligheid en geluid. Deze hebben te maken met factoren als rolweerstand, vermogen, grip, snelheid. 

Verkoopt Vos ook autobanden?

Jazeker! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een band?

Wij raden u aan om hierover contact met ons op te nemen. Onze experts kunnen u adviseren over welke banden het beste passen bij uw auto, autogebruik en rijstijl.

Waarom winterbanden?

Winterbanden zijn er om u meer grip te bieden in slechte weersomstandigheden dan zomerbanden dat kunnen. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar deze regels zijn in ieder land anders. Ons advies is dan ook om goed te controleren of dit wel het geval is in het land van uw bestemming. 

Verkoopt Vos Autobedrijven ook winterbanden?

Ja, wij verkopen ook winterbanden. Neem hiervoor contact met ons op.

Welke winterbanden moet ik aanschaffen?

Het is verstandig om de voorgeschreven bandenmaat van de fabrikant aan te schaffen. Het minimum profiel voor winterbanden staat op 4mm, wettelijk moet een band een minimum profieldiepte hebben van 1,6mm. U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies.

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om gebruikersvoorkeuren op te slaan en voor marketingdoeleinden. Klik op details om te wijzigen welke cookies u wilt toestaan. Door op ‘Alles toestaan’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies die omschreven staan in onze cookieverklaring.

Alles toestaan

Details

Onze website maakt gebruik van cookies. Hieronder kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen laten draaien en verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens zodat wij onze website kunnen optimaliseren.

Deze cookies onthouden informatie die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals uw taal of regio.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van andere platformen te tonen en worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen.