Private Lease | Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Volvo Private Lease

Op deze pagina vindt u alle veelgestelde vragen over de Volvo Private Lease. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Dan beantwoorden wij hem graag via een andere weg.

Algemene Private Lease vragen

Bieden jullie op alle Volvo's private lease aan?

Dit verschilt per model. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen.

Is Volvo Car Lease aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease?

Ja. Een Private Lease contract via Volvo Car Lease voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease.

Kan ik mijn huidige auto inruilen bij een Volvo private lease overeenkomst?

Wij gaan graag met u in gesprek over de inruilmogelijkheden van uw huidige auto. 

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Private Lease contract?

Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Bij Volvo Car Lease geldt geen maximum aanvangsleeftijd voor dit product.

Kan ik ook winterbanden opnemen in mijn leasecontract?

Ja, dit is bij mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat is private lease?

Private lease is een leasecontract dat je sluit met Vos Autobedrijven zonder dat er een werkgever bij betrokken is. U least de auto dus particulier tegen een vast maandbedrag, dit zorgt ervoor dat u een nieuwe auto kunt rijden zonder dat deze van jou is. De duur is zelf te bepalen en is mede afhankelijk van het aantal kilometers per jaar. 

Wat is inbegrepen in de leaseprijs?

Dit is afhankelijk van het soort leasecontract dat u heeft. Bekijk hiervoor onze verschillende leasevormen of vraag om een passend advies door contact met ons op te nemen.

Kan ik een auto inruilen?

Inruil van een auto is niet mogelijk bij een leasecontract. Wel kunnen wij uw auto van u overnemen voor een eerlijke en passende prijs.

Is er korting op de leaseprijs bij schadevrije jaren?

Nee, er is geen korting op de leaseprijs bij schadevrije jaren. 

Bestellingen en levering

Kan ik een proefrit maken met een Volvo Private lease model?

Ja, dit is mogelijk. Neem contact op om een afspraak te maken.

Kan ik opties of accessoires toevoegen aan een Volvo Private lease model?

De beschikbare opties verschillen per model en uitvoering. Neem contact op en wij helpen u graag verder met een offerte op maat.

In welke kleuren zijn de Volvo Private Lease modellen beschikbaar?

Volvo Car Lease werkt niet met vooraf bestelde modellen. Wij bestellen de auto van uw keuze. Wij adviseren u dan ook graag welke combinaties op korte termijn beschikbaar zijn.

Is Volvo Private Lease ook mogelijk voor bedrijven?

Volvo Car Lease biedt Private Lease contracten aan voor particulieren. Zoekt u een oplossing voor uw medewerkers of uw bedrijf? Neemt dan contact op.

Zit ik meteen vast aan het leasecontract na ondertekening?

Nee, op het moment dat u de leaseovereenkomst tekent, heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Na deze bedenktijd en na ontvangst van de borgbetaling, bestelt Volvo Car Lease uw nieuwe auto bij ons.

Wat als ik snel over mijn nieuwe Volvo Private Lease auto wil beschikken?

Er kunnen natuurlijk altijd redenen zijn waarom u uw nieuwe auto op korte termijn nodig hebt. Mocht u zeker weten dat u hier geen 14 dagen bedenktijd voor nodig hebt, dan kunt u een aanvullende verklaring hiervoor tekenen op één van de locaties van Volvo Car Lease in het bijzijn van één van onze medewerkers. Dit kan ook bij Vos Autobedrijven. Indien u hier interesse in heeft verzoeken wij u contact op te nemen met ons, zodat wij een afspraak voor u kunnen maken.

Waar kan ik mijn Volvo Private Lease auto ophalen?

Volvo Car Lease bestelt uw nieuwe auto bij de Volvo-dealer van uw keuze. Uiteraard kiest u in uw geval voor Vos Autobedrijven. Wij zullen dan een geschikt moment met u plannen voor de aflevering van uw nieuwe auto. 

Hoe vraag ik een parkeervergunning aan voor mijn Private Lease auto?

U kunt contact opnemen met Volvo Car Lease en wij helpen u graag verder met een machtiging. Met deze machtiging kunt u zelf een parkeervergunning aanvragen in uw gemeente.

Contract en voorwaarden

Mogen er andere mensen in mijn Volvo Private Lease auto rijden?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Kan het Volvo Private Lease contract verlengd worden?

Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 48 maanden. Neem hiervoor contact op met Volvo Car Lease.

Zitten er winterbanden in mijn Volvo Private Lease contract?

Winterbanden zijn niet standaard opgenomen in een Private Lease contract bij Volvo Car Lease. Wel kunt u deze optioneel bijbestellen. Bij Vos Autobedrijven helpen wij u hier graag mee. Ook het wisselen van de banden kunt u bij ons laten regelen.

Is het mogelijk het Volvo Private Lease contract tussentijds te beëindigen?

Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van uw overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van uw contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van uw specifieke situatie. Volvo Car Lease brengt u namelijk nooit meer kosten in rekening dan in het geval u bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

Kan het maandelijkse leasebedrag tijdens de looptijd wijzigen?

Het maandbedrag zal niet veranderen, tenzij er fiscale wijzigingen optreden (bijvoorbeeld een wijziging van de houderschapsbelasting, btw, de assurantiebelasting of de invoering van een nieuwe belasting). Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Het bedrag op de offerte is het maandbedrag gedurende de gehele looptijd. Wel kan het gebeuren dat u meer of minder kilometers rijdt dan u van te voren had verwacht. Dit kan dan aanleiding geven het jaarkilometrage in uw overeenkomst te wijzigen. In onze algemene voorwaarden vindt u alles tot in detail terug.

Wat is inbegrepen bij de Volvo Private leaseprijs?

De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:

  • Houderschapsbelasting
  • Reparaties, onderhoud en zomerbanden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • WA Casco verzekering met een eigen bijdrage op Casco van €300,00
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • 24-uurs internationale pechdienst
  • Vervangend vervoer na 48 uur
  • btw.

Hoe wordt er beoordeeld of het aangaan van een Private Lease contract voor mij financieel haalbaar is?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is werkt Volvo Car Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien ons van een advies op basis van uw persoonlijke situatie. Dit doet EDR door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet u en weten wij dat u een verantwoorde keuze maakt voor het Private Lease product.

Ik ben werkloos, maar kan ik een Volvo Private Lease contract afsluiten?

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. De financiële beoordeling hangt af van uw specifieke situatie en zal uitwijzen of u wel of niet in aanmerking komt voor Private Lease via Volvo Car Lease.

Heb ik bijtelling bij een Volvo Private Lease contract?

Nee. Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling

Kan iemand anders dan de contractant borg staan?

Nee, dat is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om samen met uw partner een aanvraag te doen.

Moet er borg betaald worden bij het aangaan van een Private Lease contract?

Ja, wij vragen een borg ter hoogte van één maandtermijn. Deze zal op onze rekening bijgeschreven moeten staan voordat wij de auto bestellen bij de dealer van uw keuze.

Is een aanbetaling mogelijk bij Volvo Private lease?

Nee, een aanbetaling is niet vereist en ook niet mogelijk. Volgens het Keurmerk Private Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een Private Lease contract. Wel vragen wij een borg ter grootte van één maandtermijn.

Is een aanbetaling verplicht bij Volvo Private Lease?

Nee, een aanbetaling is niet vereist en ook niet mogelijk. Volgens het Keurmerk Private Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een Private Lease contract. Wel vragen wij een borg ter grootte van één maandtermijn.

Moet ik bij Volvo Private Lease aan het einde van het contract een slottermijn voldoen?

Nee, er is bij Volvo Car Lease geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met u afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. Een toelichting op aanvaardbare gebruikersschades vind u hier.

Kan ik een Volvo Private Lease contract afsluiten als ik een BKR notering heb?

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van uw aanvraag of u wel of niet in aanmerking komt voor Volvo Car Lease.

Word ik met een Private Lease contract geregistreerd bij het BKR?

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ondanks dat Private Lease geen krediet is, zal ook een Private Lease product worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij Volvo Car Lease. Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease). Vanuit stichting Keurmerk Private Lease is de hoogte van de registratie vastgesteld op 65% van de som van de leasetermijnen. 

Wat als ik langer wil doorrijden dan de einddatum van het leasecontract?

Neem hierover contact met ons op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing

Kan ik een aanbetaling doen voor mijn leaseauto?

Een aanbetaling is niet van toepassing. Wel kan een waarborgsom worden gevraagd. 

Wat wordt er bij BKR geregistreerd?

Wij registreren de totale leaseverplichting in BKR. Dus het aantal maanden maal het afgesproken bedrag per maand, dat totaal bedrag wordt in BKR geregistreerd. 

Reparatie en onderhoud

Mijn Volvo Private Lease auto moet gerepareerd worden. Waar kan ik naar toe?

U kunt uw auto laten repareren bij een van onze locaties.

Mijn Volvo Private Lease auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Waar kan ik naar toe?

Bij Vos Autobedrijven kunt u eenvoudig uw onderhoudsbeurt plannen.

Heb ik recht op vervangend vervoer bij onderhoud en/of reparatie?

Indien de reparatie van uw auto langer dan 48 uur in beslag neemt en u uw auto dus al langer niet kunt gebruiken, biedt Volvo Car Lease u vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten.

Zijn bij Volvo Private Lease alle kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen in het maandtarief?

Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die u niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Het tussentijds vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn. Neemt u in deze gevallen contact op met uw Volvo-dealer.

Waar kan ik heen voor reparatie van een lekke band bij mijn Volvo Private Lease auto?

U kunt uw auto ter reparatie aanbieden bij de Volvo-dealer van uw keuze.

Waar kan ik heen voor het wisselen van de winterbanden van mijn Volvo Private Lease auto?

Wanneer u winterbanden heeft opgenomen in uw Private Lease contract dan kunt u een afspraak maken bij de Volvo-dealer van uw keuze. Heeft u geen winterbanden in uw contract en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons.

Wat als ik schade rijd met mijn leaseauto?

Bij Volvo Car Lease/ Volvo Car Insurance naar Vos toe rijden om de schade in te plannen bij het schadebedrijf en samen de documenten naar Volvo Car Lease sturen. Er worden bij een Volvo verzekering altijd originele onderdelen gebruikt voor reparatie

Wat moet ik doen als mijn leaseauto een onderhoudsbeurt nodig heeft?

U maakt zelf een afspraak bij een vestiging naar keuze van Vos Autobedrijven. Wij raden u aan om op tijd een afspraak te maken.

Verzekering en schade

Hoe hoog is mijn eigen bijdrage / risico bij schade aan mijn Volvo Private Lease auto?

Uw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en uw Eigen Bijdrage bij een verwijtbare Casco schade bedraagt €300,00. Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door u is veroorzaakt, dan geldt er in dat geval een Eigen Bijdrage WA van €0,00. Mocht er daarnaast schade aan uw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van €300,00.

Indien het schadebedrag lager is dan uw Eigen Bijdrage betaalt u alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden.

Bouw ik schadevrije jaren op wanneer ik een auto lease bij Volvo Car Lease?

Ja. Indien u geen verwijtbare schades rijdt gedurende uw overeenkomst zal Volvo Car Lease uw opgebouwde schadevrije jaren bijhouden.

Is mijn Volvo Private Lease auto in heel Europa verzekerd?

Uw leaseauto is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vindt u terug op uw verzekeringsbewijs, ook wel bekend als de groene kaart. Meer informatie betreft de verzekering vindt u in onze verzekeringsvoorwaarden.

Er is schade aan mijn Volvo Private Lease auto ontstaan. Wat nu?

U kunt de schade melden door Volvo Car Lease binnen 48 uur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier te sturen. Schadeherstel vindt altijd plaats via uw Volvo-dealer of indien gewenst bij een door Volvo Car Lease aan te wijzen leverancier. Heeft u dringend hulp nodig voor bijvoorbeeld schade of pech, dan kunt u Volvo Car Lease 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereiken via ons alarmnummer. Het alarmnummer en meer informatie vindt u in de berijdershandleiding.

Wat gebeurt er bij total-loss van mijn Volvo Private Lease auto?

Bij total-loss wordt het contract beëindigd. Indien de schade niet bij een tegenpartij te verhalen is, wordt de eigen bijdrage Casco in rekening gebracht. Daarnaast wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen.

Er zit een ster/barst in de ruit van mijn Volvo Private Lease auto. Wat moet ik doen?

Voor glasherstel kunt u contact opnemen met uw Volvo-dealer. U kunt ook direct met ons contact opnemen.

Wat gebeurt er met mijn Volvo Private Lease contract bij diefstal van de auto?

Bij diefstal dient u hier zo spoedig mogelijk melding van te maken bij Volvo Car Lease en aangifte te doen bij de politie. Het contract wordt beëindigd indien de auto niet binnen 30 dagen na vermissing is teruggevonden. In dat geval wordt er een eindafrekening gemaakt met betrekking tot de meer of minder gereden kilometers. Uiteraard gaan wij met u in overleg hoe wij u in deze situatie zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Wat als ik schade rijd met mijn leaseauto?

Bij Volvo Car Lease/ Volvo Car Insurance naar Vos toe rijden om de schade in te plannen bij het schadebedrijf en samen de documenten naar Volvo Car Lease sturen. Er worden bij een Volvo verzekering altijd originele onderdelen gebruikt voor reparatie

Tijdens de contractperiode

Heb ik recht op pechhulp bij mijn Volvo Private Lease contract?

Ja, pechhulp is inbegrepen bij Volvo Car Lease. Bij aflevering van uw nieuwe auto ontvangt u een berijdershandleiding met alle belangrijke (pechhulp) contactgegevens.

Ik rijd meer / minder dan afgesproken in mijn Volvo Private Lease auto, wat nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer of minder kilometers rijdt dan dat u in uw Private Lease contract op heeft laten nemen. Volvo Car Lease vindt het belangrijk dat u niet onnodig met onverwachte kosten wordt geconfronteerd. Om deze reden benaderen wij u eenmaal per jaar met het verzoek uw kilometerstand door te geven. Wanneer u meer of minder kilometers heeft gereden dan in het contract is opgenomen, dan worden deze jaarlijks met u afgerekend tegen de prijs die op uw contract staat vermeld. Wanneer uw situatie wijzigt door bijvoorbeeld verhuizing of het wijzigen van werklocatie en u voorziet hierdoor een structurele wijziging in het aantal kilometers, dan kunt u contact opnemen met Volvo Car Lease. In overleg zullen wij u voorzien van een aangepast voorstel om onnodige kosten achteraf te voorkomen. 

Mag ik onbeperkt rijden met mijn Volvo Private Lease auto?

Ja, echter houdt u er rekening mee dat jaarlijks de meer gereden kilometers met u afgerekend worden. Wij adviseren u uw kilometerstand regelmatig te controleren en deze jaarlijks op ons verzoek aan ons door te geven. 

Ik verhuis naar het buitenland. Kan ik mijn Volvo Private Lease auto meenemen?

Nee, dit kan helaas niet. Gedurende de looptijd van de overeenkomst dient u in Nederland woonachtig te zijn. Wij verzoeken u contact op te nemen met Volvo Car Lease. 

Waar gaan mijn bekeuringen van mijn Volvo Private Lease auto heen?

Omdat het kenteken van de auto geregistreerd wordt op naam van de berijder c.q. contractant worden bekeuringen rechtstreeks naar de berijder verstuurd.

Hoe kan ik mijn Volvo Private Lease maandtermijn betalen?

Betalingen worden altijd voldaan via automatische incasso.

Moet ik het maandtermijn van mijn Volvo Private Lease auto vooraf of achteraf betalen?

Het maandtermijn wordt altijd vooraf geïncasseerd. 

Mijn eerste factuur van mijn Volvo Private Lease auto is hoger dan het maandtermijn op mijn overeenkomst. Hoe kan dit?

Bij Volvo Car Lease betaald u altijd één maandtermijn vooruit. Dit betekent dus dat u betaalt voor de komende maand. Het kan zijn dat op de eerste factuur ook een resterend aantal dagen van de huidige maand van aflevering verwerkt staat. Uw eerst volgende maandfactuur zal dus overeenkomen met het maandtermijn op uw overeenkomst. 

Wat gebeurt er met mijn Volvo Private Lease auto wanneer ik kom te overlijden?

Bij overlijden van de contractant wordt het contract kosteloos beëindigd. Indien de nabestaanden de overeenkomst wensen voort te zetten, dan kunnen zij contact opnemen met Volvo Car Lease. Deze aanvraag zal op dat moment opnieuw financieel beoordeeld worden en voortzetting van de overeenkomst zal afhankelijk zijn van de uitslag van deze beoordeling.

Blijft het maandbedrag gelijk in de leaseperiode?

Ja, met uitzondering van eventuele verhoging van overheidskosten. Denk hierbij aan de wegenbelasting of BTW. 

Einde contractperiode en inname

Wat gebeurt er als ik de Volvo Private Lease auto inlever met schade?

De staat van de auto en de aanwezigheid van inleverschades wordt vastgelegd in een innamerapport, opgesteld bij uw Volvo-dealer. Eventueel kan er op uw verzoek door een onafhankelijk expertise bureau (aangewezen door Volvo Car Lease) een aanvullend inname rapport worden opgesteld. Reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvangt u geen factuur. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval. Alle details vindt u terug in de inleverhandleiding.

Moet ik aan het einde van de Volvo Private Lease contractperiode een slottermijn betalen?

Nee, er is bij Volvo Car Lease geen sprake van een slottermijn. Slechts de meer of minder gereden kilometers worden met u afgerekend en schades die niet onder reguliere gebruikersschades vallen. 

Wordt de auto aan het einde van de Volvo Private Lease contracttermijn van mij?

Nee. Volvo Car Lease blijft eigenaar van de auto. 

Is het mogelijk de auto aan het einde van het Volvo Private Lease contract te kopen?

Dat is mogelijk. Indien u geinteresseerd bent in een overname van de auto, kunt  u (tijdig) contact opnemen met Vos Autobedrijven.

Waar lever ik mijn auto in aan het einde van het Volvo Private Lease contract?

De auto kunt u bij uw Volvo-dealer inleveren.

Waar en wanneer vindt de definitieve inname van mijn Volvo Private Lease auto plaats?

De definitieve inname van uw auto vindt altijd plaats bij uw Volvo-dealer. Bij de definitieve inname wordt de staat van uw auto en aanwezigheid van schades bepaald. Dit gebeurt door uw dealer of indien gewenst door een onafhankelijk expertise bureau (keuze Volvo Car Lease), die u en Volvo Car Lease voorziet van een onafhankelijk innamerapport. Op deze wijze weet u zeker dat u een onafhankelijk oordeel ontvangt over de staat van uw auto op het moment van inname.

Kan ik bij inname aanwezig zijn?

Ja, u heeft het recht om bij inname en beoordeling van uw auto aanwezig te zijn. Hiervoor kunt u contact opnemen met Volvo Car Lease voor het maken van een afspraak. 

Wat te doen als ik mijn leasecontract vroegtijdig wil beëindigen?

Neem hierover contact met ons op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing

Overige veelgestelde vragen

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om gebruikersvoorkeuren op te slaan en voor marketingdoeleinden. Klik op details om te wijzigen welke cookies u wilt toestaan. Door op ‘Alles toestaan’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies die omschreven staan in onze cookieverklaring.

Alles toestaan

Details

Onze website maakt gebruik van cookies. Hieronder kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen laten draaien en verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens zodat wij onze website kunnen optimaliseren.

Deze cookies onthouden informatie die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals uw taal of regio.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van andere platformen te tonen en worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen.