Sponsor NK Veldrijden 2023

Sponsor NK Veldrijden 2023

Op 14 en 15 januari vindt het Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2023 plaats in Zaltbommel. Vos Autobedrijven is Mobility Partner van dit grootse wielerevenement.

Na een eerder afgelastte editie in 2021, mag Zaltbommel zich nu écht opmaken voor het wielerspektakel dat zich bij de uiterwaarden van de iconische vesting gaat afspelen. Drie dagen lang verzamelen (nieuwe) talenten, beloften en elite renners zich om het tegen elkaar op te nemen.

Het Uiterwaardenparcours

Zaltbommel biedt met haar prachtige uiterwaarden een uniek decor voor deze wielerwedstrijd. Er zal een ruim 2.750 meter lang spectaculair parcours uitgezet worden, waarvan alle deelnemers en toeschouwers zullen gaan genieten. De deelnemers zullen starten op de kasseien van de Waalkade, waarna ze meteen na "De Leugenbank" rechtsaf de uiterwaarden inrijden. Hier krijgen ze zandstroken en technische grasstroken te verduren en steken ze via de Rotterdamse Bol en één van de geplaatste fietsbruggen over naar de andere zijde van het uiterwaardenparcours, waar het juist klimmen tegen stadsdijken geblazen is én er door zware modderstroken gereden zal worden. Dan via de Heksenwal en een spectaculaire 'ram' terug de uiterwaarden in en draaien naar de andere zijde van het parcours en via de trappen bij het beroemde beeld van Jip & Janneke terug op de finishstraat. In het midden van het parcours is de fanzone gesitueerd, waar de toeschouwers in een gezellige entourage een perfect uitzicht hebben op het parcours en de renners van dicht langs zien komen. Het springen over de balkjes, het wisselen van fietsen in de wisselzone en het lopen tegen de trappen en andere spectaculaire obstakels én de kinderkopjes in de start- & finishstraat zijn een absolute must voor de toeschouwers. De finish is op de Waalkade ter hoogte van de "Waterpoort" en het VIP-paviljoen, waar de winnaars na afloop op het officiële podium gehuldigd zullen worden. Kortom een divers en uitdagend parcours waar zowel deelnemers als toeschouwers een spannende race zullen ervaren.

NK Veldrijden 2023 op TV

Onze vestiging in Zaltbommel bevindt zich op een steenworp afstand van het parcours. Maar niet iedereen zal het kampioenschap zo gemakkelijk kunnen bezoeken. Gelukkig voor alle thuisblijvers zendt NOS de elitewedstrijden van het NK Veldrijden 2023 ook live uit op tv.

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.