Polestar software-upgrade voor Volvo modellen met AWD

Polestar software-upgrade voor Volvo modellen met AWD

Volvo Cars introduceert een software-upgrade van zijn performancemerk Polestar. Deze verhoogt het koppel dat naar de achterwielen gaat van Volvo-modellen met All-Wheel Drive (AWD). Dit resulteert in een nog dynamischer weggedrag.

De upgrade – ontwikkeld door Polestar, Volvo’s performancemerk van geëlektrificeerde modellen – verhoogt de hoeveelheid koppel naar de achterwielen en de frequentie hiervan. Verder verbetert het de stuurinrichting. Dit leidt tot meer controle en gevoel in bochten. Ook ervaart de bestuurder meer grip tijdens accelereren.

“We finetunen continu de rijervaring die onze modellen bieden”, zegt Henrik Green, Senior Vice President Research and Development bij Volvo Cars. “De software-upgrade maakt All-Wheel Drive zowel vloeiender als dynamischer.”

De AWD-optimalisatie wordt geactiveerd door voor de rijstand Dynamic te kiezen. Ook als de elektronische stabiliteitscontrole is uitgeschakeld, treedt de nieuwe software in werking.

De software voor meer koppel volgt op eerdere software-upgrades van Polestar. Die hebben betrekking op onder andere de gaspedaalrespons, versnellingsbakverhoudingen en het motorvermogen. 

De software-upgrade voor AWD is vanaf nu beschikbaar voor de nieuwe Volvo XC40, Volvo 60 serie en Volvo 90 serie (nieuwe modellen met AWD op het voertuigplatform SPA en CMA vanaf modeljaar 2019, exclusief plug-in hybride varianten).

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.