Nieuwe uitvoeringen S60 en XC60

Nieuwe uitvoeringen S60 en XC60

De Volvo S60 en Volvo XC60 zijn nog aantrekkelijker geworden. De uitrusting is flink uitgebreid met onder meer IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround. Hiermee behoren de Zweedse sportieve sedan en dynamische mid-size SUV tot de veiligste auto’s op de weg. Diesels zijn niet meer leverbaar en alle benzinemotoren zijn voortaan geëlektrificeerd (Mild hybrid en Plug-in hybrid). De Volvo S60 is naast de bekende R-Design uitvoering nu ook als luxe Inscription te bestellen. De Volvo S60 heeft naast de extra uitrusting ook een lagere vanafprijs van € 43.995 met de introductie van de benzine B3 Mild hybrid 163pk. De XC60 is nu extra aantrekkelijk als Recharge T6 AWD Plug-in hybrid Business Pro vanaf € 64.995. Zowel de Volvo S60 en XC60 voor het nieuwe modeljaar zijn per direct te bestellen.

De Volvo S60 staat nog geen jaar bij de Volvo-dealer. Desondanks behaalde de dynamische sedan in 2019 een aandeel van meer dan 10 procent in de drukbezette klasse van gelijkwaardige benzine- en dieselauto’s en is de S60 momenteel de op een na populairste auto in zijn segment. De Volvo XC60 is sinds zijn introductie in 2009 duidelijk segmentleider. Om dit succes verder uit te bouwen, is de standaarduitrusting (XC60 vanaf Business Pro) uitgebreid met alle actieve veiligheidssystemen van IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround waaronder Blind Spot Information (BLIS), Cross Traffic Alert met remassistentie, Adaptive Cruise Control en Pilot Assist (accelereren, remmen en sturen tot 130 km/uur). Ook DAB+ en Keyless Drive is aan de uitrusting toegevoegd.

Het interieur van de S60 Inscription biedt nog meer luxe. Tot de uitrusting behoren lederen bekleding, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, stoelverwarming en stuurwielverwarming. Verder heeft de S60 vanaf nu standaard Apple CarPlay, DAB+ radio, Keyless Drive, LED koplampen, 18” lichtmetalen velgen en een chromen raamomlijsting.

Volledig geëlektrificeerd
Voor zowel de S60 als de XC60 geldt dat het aanbod aan aandrijflijnen voortaan dieselvrij en volledig geëlektrificeerd is. Dat wil zeggen: elke nieuwe S60 en XC60 is een Mild hybrid dan wel een Plug-in hybrid. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met automaat en moderne shift-by-wire technologie.

Volvo S60: nieuwe basismotor
De benzine Mild hybrid-uitvoeringen B3, B4 en B5 van de Volvo S60 zijn nieuw in het aanbod. Een geïntegreerde startmotor assisteert hierbij de benzinemotor voor een soepelere rijbeleving met een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. De nieuwe 4 cilinder basismotor B3 heeft een vermogen van 120 kW (163 pk) met een maximaal koppel van 265 Nm en een groen B-label. De benzine motor wordt ondersteund door het Mild hybrid systeem dat 10 kW (14 pk) en 40 Nm extra trekkracht levert voor ondersteuning tijdens accelereren. Tevens wordt er gebruik gemaakt van automatische cilinderuitschakeling om brandstofverbruik te beperken.

Wie een Plug-in hybride uitvoering van de S60 wenst, kan voortaan € 1.000 lager instappen doordat Volvo de S60 Recharge T6 AWD Plug-in hybrid met 250 kW (340 pk) en een vanafprijs van € 52.995 aan het gamma toevoegt.

Volvo XC60: voordeliger Plug-in hybride rijden
Ook de Volvo XC60 is voortaan leverbaar als benzine Mild hybrid B4 en als Recharge T6 AWD Plug-in hybrid. Dat betekent voordeliger Plug-in hybride rijden met de succesvolle mid-size SUV, want de vanafprijs bedraagt € 64.995. Dat is € 6.500 onder het prijsniveau van de XC60 T8 Twin Engine AWD die voorheen de Plug-in hybride instapper was. Met een CO2 uitstoot van 42gr komen zowel de Recharge T6 en T8 AWD in aanmerkingen voor het halftarief in de wegenbelasting. De B4 Momentum (vanaf € 54.995) is het nieuwe basismodel van de Volvo XC60 en vervangt de gelijk geprijsde T4.

Verder introduceert Volvo een nieuwe uitvoeringsvariant van de XC60. Dat is de Business Pro, die ruim € 2.400 prijsvoordeel biedt. De uitrusting is zeer riant met onder meer navigatie, Apple CarPlay, DAB+ radio, keyless drive, LED koplampen, 18” lichtmetalen velgen, chromen raamomlijsting, IntelliSafe Assist (Adaptieve Cruise Control met Pilot Assist) en IntelliSafe Surround (BLIS). De XC60 is leverbaar als Business Pro vanaf € 57.995 als B4 Mild hybrid.

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.