Nieuwe 'connected services' en verfijnde interface voor Volvo XC60 en 90-serie
27-07-2021

Nieuwe 'connected services' en verfijnde interface voor Volvo XC60 en 90-serie

Volvo Cars kondigt diverse updates aan voor zijn wereldwijde ‘connected services’ en vernieuwt zijn meervoudig onderscheiden ‘Sensus in-car interface’. De nieuwe Volvo XC60 en zowel de bestaande als de nieuwe modellen van de Volvo 90-serie profiteren hier het eerst van.

Om de invoering van de nieuwe diensten te ondersteunen, is Volvo On Call compleet nieuw ontworpen. De app is een van de meest gebruikte platforms voor connected auto’s. Tegen het eind van dit jaar is Volvo On Call beschikbaar in ongeveer vijftig landen. Daarmee bedient het systeem ongeveer 90 procent van de wereldwijde verkoop van Volvo.

De groei van de populariteit en het bereik van Volvo On Call is te danken aan de groeiende behoefte bij berijders van premiumauto’s aan toegang tot functies van de auto en met de auto samenhangende diensten terwijl ze niet in hun auto zitten. Volvo beantwoordt met Volvo On Call nadrukkelijk aan die behoeften en maakt het leven van Volvo-rijders gemakkelijker.

Platform voor steeds meer connected diensten
Volvo-rijders kunnen voortaan met hun smartphone-app hun bestemmingsgegevens op basis van hun agenda direct naar hun auto sturen. Daarbij kunnen ze ook eenvoudig tankstations in de buurt vinden en hun auto lokaliseren op grote parkeerterreinen en in drukke straten in vreemde steden.

 “De rol van Volvo On Call is gegroeid: oorspronkelijk bood het toegang op afstand tot de auto, inmiddels is het een platform dat Volvo-rijders toegang biedt tot een steeds grotere en bredere keus aan connected diensten. Bij de ontwikkelingen op het gebied van in-car technologie en dienstverlening loopt Volvo voorop. Uiteindelijk hoef je misschien niet eens meer een Volvo te bezitten om te kunnen gebruikmaken van de diensten die de Volvo On Call-app biedt”, aldus Björn Anwall. 

Verfijnde weergave Sensus-interface
Volvo heeft de grafische weergave van de Sensus-interface in de nieuwe Volvo XC60 en de Volvo 90-serie verder verfijnd. Daarmee is het gebruiksgemak vergroot en oogt het design strak en aantrekkelijk. “We leren steeds meer over de manier waarop onze klanten omgaan met onze interface”, vertelt Ödgärd Andersson, Vice President Software & Electronics van Volvo Car Group. “Op basis daarvan verfijnen we de logica en het ontwerp om het gebruiksgemak te vergroten en het aanzien te verfraaien. De geüpdatete interface is vooral op navigatie gericht; dat is immers een van de belangrijkste toepassingen.”

De nieuwe Volvo On Call-updates zijn beschikbaar voor alle nieuwe modellen in het Volvo-gamma en voor modellen vanaf 2012 die van Volvo On Call zijn voorzien. Volvo installeert het nieuwe design van de Sensus-interface van de nieuwe XC60 ook in de nieuwe auto’s van de 90-serie. In bestaande auto’s van de 90-serie wordt de update uitgevoerd bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt.

Bron: Volvo Car Nederland

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.