Erkend Duurzaam Certificaat verlengd voor 2 jaar
26-07-2021

Erkend Duurzaam Certificaat verlengd voor 2 jaar

Autobedrijf Vos is sinds 2011 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Dit certificaat hebben wij ook dit jaar weer weten te behalen en dit wordt nu zelfs voor twee jaar verlengd. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Autobedrijf Vos in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld onze leveranciers toetsen op duurzaamheid en onze afvalstoffen op een milieuvriendelijke manier afvoeren.”

Ook als werkgever heeft Autobedrijf Vos hier aandacht voor. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf nemen wij maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse goede doelen en (lokale) initiatieven.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in ons autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Bovendien merken wij dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu verkopen; ook in onze werkplaatsen wordt gewerkt met duurzame materialen en worden steeds meer werkprocessen gedigitaliseerd.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

Uw tevredenheid telt

Bij Vos Autobedrijven doen we er alles aan om uw rijgenot te optimaliseren. Bent u al een tevreden rijder in een van onze auto’s? Laat het dan weten via Google Reviews.